Skip to content

Creatieve Content Marketeer

Netherlands, Zuid-Holland, Den HaagMarketing

Job description

Bij LessonUp werken wij elke dag vanuit onze missie. Wij willen docenten helpen om de beste en meest interactieve lessen te maken, om hun studenten zo ook écht "bij de les" te houden. Ons doel is om 1 miljoen docenten wereldwijd te helpen met behulp van onze online tool. Zo verbeteren we niet alleen hun dagelijkse werk, maar ook educatie in het algemeen. Om dit te kunnen doen, hebben wij een makkelijk te gebruiken platform gebouwd, waarop je interactieve en hedendaagse lessen kunt delen met studenten. Samen met de docenten heeft het LessonUp team al duizenden lessen, video's, foto's en opdrachten gemaakt om direct mee aan de slag te gaan. En het coole hieraan: je gebruikt LessonUp zowel in de klas als op afstand! Een makkelijke en leuke manier om les te geven - precies zoals het hoort.

Waarom Content Marketeer worden bij LessonUp?
Wij hebben al een hele bak met geweldige content voor je klaarliggen.. De mooie artikelen die wij delen in onze community, maar ook de 80K lessen op ons platform, zien wij als bruikbare content voor tig marketingdoeleinden. Al deze content kun jij gaan tweaken en inzetten op onze verschillende marketing kanalen. 


Even een voorbeeld. Wij stellen jou de vraag: "Hoe kunnen we onze informatieve community posts ook inzetten voor lead generation op onze social kanalen?". En jij kunt dan niet wachten om hiermee aan de slag te gaan. Onze inhouse pro's in educatie schrijven de prachtigste artikelen, die jij zal omzetten in een leesbaar en commercieel blog. Vanuit hier heb jij jouw uitgangspunt voor de content voor de andere social kanalen. Je werkt veel met de andere (toekomstige) marketeers samen, maar ook de rest van het team is voor jou belangrijk om mee te schakelen en je inspiratie en informatie van te verkrijgen. Deze baan is een combinatie van informeren en heel veel creativiteit en is perfect voor iemand die zowel met woorden als met beeld zich wil en kan uitdrukken. 

Even concreet - wat ga je doen?

  • Je bent in de lead van het bedenken en maken van originele content met goede resultaten;

  • Je bent verantwoordelijk voor alle uitvoering van de content kalender. Je verzint engaging en doelgerichte posts, zowel qua tekst als afbeelding.

  • Je schrijft de tofste blogs om docenten naar onze website toe te trekken.

  • Je begrijpt de doelen van wat je maakt en kunt op basis hiervan testen, tweaken en aanpassen.

  • Je bent actief bezig met nieuwe ideeën om onze content elke dag nog beter te maken.

Job requirements

Wat jij kunt

> Je hebt ervaring met het uitvoeren van een data gedreven Content Marketing strategie voor zowel on- als offline marketing kanalen;

> Jouw Nederlands is vloeiend, gezien onze content in de eerste instantie allemaal Nederlands is. Je hebt een passie voor schrijven en doet dit dan ook graag. Met het schrijven van blogs heb je al veel ervaring.
> Je vindt het niet alleen heel tof om te schrijven, maar ook om hierbij mooie en nuttige afbeeldingen te maken (Indesign, photoshop) om de puntjes op de "i" te zetten.

> Je begrijpt hoe je content moet aanpassen om het nuttig te maken voor onze marketing kanalen en doelen;

> Ervaring met een CMS is een plus;

> Ervaring met Social Media Management (Facebook, Instagram, Linkedin);


Wat wij jou kunnen bieden:

+ Een interessant salaris van tussen de 2300-3300 per maand;

+ Een werkweek van 32, 36 of 40 uur. Wat jou het beste past!

+ Werk thuis of op kantoor - jij beslist! Wel hebben we je graag op kantoor tijdens jouw onboarding periode en zou het leuk zijn om ook in ieder geval 1 keer per week samen op kantoor te werken. Dat is een pre, geen must. 

+ Mooie spullen om mee te werken - een Macbook naar keuze;

+ Je eigen persoonlijke ontwikkelingsplan;

+ Pensioenopbouw bij Brand New Day;

+ Eindeloze groeimogelijkheden - het team is nog klein, dus er is veel mogelijk;

+ Als je op kantoor werkt: heerlijke en gezonde lunch, fantastische koffie, drankjes en snacks.

+ Drankjes en etentjes op het dakterras, strandfeestjes en spelavonden.

Wil je meer te weten komen over ons team of onze missie?

Voel je vrij een bericht te sturen naar ons via email (paula@lessonup.com)LessonUp is een werkgever die voor gelijke kansen is, wat betekent dat we niet discrimineren op basis van ras, kleur, religie, burgelijke staat, leeftijd, nationaliteit, afkomst, lichamelijke of geestelijke handicap, medische aandoening, zwangerschap, genetische informatie, geslacht, seksuele geaardheid, gender identiteit of expressie. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in voor het creëren van een inclusieve omgeving voor alle medewerkers.

or